06 july 2012, 15:39 Moldovan reality views 3337
06 july 2012, 15:39 Moldovan reality views 3337

Din ce cauză a plecat Vadim Mișin din PCRM

Deputatul din PCRM Vadim Mişin cu colegii din fracţiunea comuniştilor Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco joi au anunţat că se retrag din fracţiune, a comunicat corespondentul AŞ Novosti-Moldova din sala de şedinţe a Parlamentului R.Moldova.

„Noi am făcut un pas, spre care am mers greu”, - a declarat Mişin în cadrul briefingului grupului de deputaţi comunişti, care au anunţat astăzi despre retragerea din fracţiunea PCRM.

„Decizia n-a fost deloc uşoară, dar a fost luată. Ce a fost pentru noi decisiv – în primul rînd, interesele celor şapte sute de mii de locuitori ai Moldovei, care ne-au ales în calitate de reprezentanţi ai lor în Parlament. Ei erau siguri că noi vom apăra interesele alegătorilor”, - a spus Mişin.

„Noi la început am fost de acord cu conducerea PCRM în privinţa protestului şi sabotării şedinţelor Parlamentului.

Protestul însă s-a prelungit şi şi-a pierdut absolut eficienţa. Noi în mod insistent, timp îndelungat am încercat să convingem conducerea partidului să revenim în Parlament, dar n-am reuşit”, - a menţionat deputatul.

„Noi dorim să subliniem că de acum încolo vom participa la toate şedinţele Parlamentului, dar vom fi ca şi în trecut în opoziţie faţă de Alianţă. Dar într-o opoziţie constructivă. Dacă vom vedea că proiectele de legi propuse vor fi utile pentru popor, le vom vota, indiferent de faptul, cine le-a propus. Acum vom fi numiţi „proiectul lui Plahotniuc, Filat, Voronin sau Lupu”. Vă avertizez din timp – noi n-am discutat cu nimeni decizia noastră, n-am vorbit cu nimeni la acest subiect. Toate afirmaţiile de acest gen sînt pur şi simplu poveşti”, - a specificat deputatul.

În continuare Mişin din numele colegilor săi a declarat că „ei nu au pretenţii faţă de PCRM, nici personal faţă de Vronin, nici faţă de Tkaciuk, nici faţă de nimeni altcineva concret. Noi rămînem fideli ideii edificării unui stat normal, de drept, social”.

„Ce ne-a îndemnat la acest pas serios? Vă amintesc încă o dată că populaţia vorbitoare de limbă rusă constituie 25% din toţi locuitorii Moldovei. Faţă de acest sfert al populaţiei se strînge tot mai mult cercul, care nu le permite să se afirme în ţara noastră. Noi ne considerăm obligaţi să apărăm cu adevărat interesele lor de la tribuna Parlamentului Moldovei. Da, noi nu ascundem că aspirăm la putere. Dar numai pe cale parlamentară, legală. Noi, desigur, salutăm congresul civic, dar limitarea luptei pentru putere numai la metode de ieşire în piaţă va duce în definitiv la pietrele proletare”, - a declarat Mişin.

„În afară de aceasta, venirea noastră în sală va readuce în Parlament limba rusă. Noi nici într-un caz nu dorim să contrapunem limba rusă oricare alteia, dar ea trebuie să răsune în Parlament. Noi şi pe viitor vom apăra prin toate metodele parlamentare accesibile statalitatea Moldovei şi neutralitatea ei. În afară de aceasta, noi vom stabili relaţii bune în primul rînd cu Federaţia Rusă şi cu Transnistria”, - a spus deputatul.

Fracţiunea comuniştilor în Parlamentul R.Moldova la moment numără 36 de deputaţi.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1974 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chetrosu și Todireşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Anenii Noi și la 18 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1974 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.