07 august 2011, 13:06 Moldovan reality views 4898
07 august 2011, 13:06 Moldovan reality views 4898

Consiliul Municipal Chişinău a rămas fără funcția de preşedinte

Parlamentul a votat în două lecturi proiectul de lege cu privire la excluderea funcţiei de preşedinte al Consiliului Municipal Chișinău. Proiectul a fost propus şi prezentat de către Partidul Liberal. Potrivit deputatului liberal, Valeriu Muntean, alegerea preşedintelui CMC a fost permanent o acţiune politică şi provoca dezechilibru în activitatea CMC, iar excluderea funcţiei de preşedinte va avea rezultate benefice. ”Funcţia de preşedinte a fost vînată politic. Revenirea la această regulă va da un impuls activităţii CMC, îndepărtînd consilierii de la probleme politice şi va depolitiza administraţia publică locală în Chișinău”, consideră Muntean. Proiectul de lege a primit aviz pozitiv şi din partea Comisiei de administraţie publică şi dezvoltare regională a Parlamentului, care a propus ca CMC să aleagă prin vot deschis cu majoritatea consilierilor un preşedinte pentru durata unei şedinţe. Preşedintele va fi asistat de către un secretar. Deputaţii au votat unanim în ambele lecturi acest proiect de lege.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.