08 iulie 2011, 13:06 Realitatea moldovenească views 4895
08 iulie 2011, 13:06 Realitatea moldovenească views 4895

Consiliul Municipal Chişinău a rămas fără funcția de preşedinte

Parlamentul a votat în două lecturi proiectul de lege cu privire la excluderea funcţiei de preşedinte al Consiliului Municipal Chișinău. Proiectul a fost propus şi prezentat de către Partidul Liberal. Potrivit deputatului liberal, Valeriu Muntean, alegerea preşedintelui CMC a fost permanent o acţiune politică şi provoca dezechilibru în activitatea CMC, iar excluderea funcţiei de preşedinte va avea rezultate benefice. ”Funcţia de preşedinte a fost vînată politic. Revenirea la această regulă va da un impuls activităţii CMC, îndepărtînd consilierii de la probleme politice şi va depolitiza administraţia publică locală în Chișinău”, consideră Muntean. Proiectul de lege a primit aviz pozitiv şi din partea Comisiei de administraţie publică şi dezvoltare regională a Parlamentului, care a propus ca CMC să aleagă prin vot deschis cu majoritatea consilierilor un preşedinte pentru durata unei şedinţe. Preşedintele va fi asistat de către un secretar. Deputaţii au votat unanim în ambele lecturi acest proiect de lege.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1113 locuitori

Horodca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horodca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Ialoveni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1113 oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.