06 march 2012, 11:00 Moldovan reality views 3088
06 march 2012, 11:00 Moldovan reality views 3088

Legea privind asigurarea egalității și discriminarea politică

Ministrul Justiției, Oleg Efrim nu poate să spună cum va funcționa Legea privind asigurarea egalității în cazul discriminării politice. El a făcut declarația pentru portalul MOLDNEWS în ziua aprobării controversatului proiect de lege în parlament.

Oleg Efrim a menționat că nu știe dacă în Moldova există discriminare politică (în calitate de exemplu au fost aduse sloganurile unioniștilor, care neagă existența națiunii și statalității moldovenești) și a propus, în mod neaşteptat, aplicarea în aceste cazuri a normelor constituționale, dar nu actul legislativ adoptat (care va intra în vigoare de 1 ianuarie 2013).

"Ar trebui luată în considerație egalitatea tuturor cetățenilor, indiferent de criterii. În conformitate cu articolul 16 din Constituţie", a spus ministrul.

Din răspunsul ministrului, totuși, nu este clar sensul adoptării noii legi, dacă drepturile cetățenilor sînt garantate prin Constituție, care stipulează că "toţi cetăţenii Republicii Moldova sînt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială".

Amintim, că anterior, Partidul Liberal Democrat, pe listele căruia Oleg Efrim a și devenit ministru, a declarat că legislația în vigoare în 2009, adică Constituția și reglementările administrative și de procedură penală, este suficientă pentru a preveni și combate discriminarea.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.