09 june 2018, 11:00 Moldovan reality views 6633
Dodon: Niciun fel de unire nu o să fie
09 june 2018, 11:00 Moldovan reality views 6633

Dodon: Niciun fel de unire nu o să fie

„Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova".

Declarația îi aparține președintelui țării, Igor Dodon. De asemenea, șeful statului susține că „niciun fel de unire nu o să fie" mai ales după alegerile din iarnă, unde potrivit lui Dodon, socialiştii vor prelua guvernarea la Chişinău.

„Niciun fel de unire nu o să fie, deoarece după alegerile parlamentare va fi o guvernare care va ţine mai mult la valorile statalităţii Republicii Moldova. Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova", a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra" de la N4.

În acest context, preşedintele a adăugat că Poliţia de Frontieră trebuia să fie „mult mai fermă" cu grupul de unionişti din Marşul Unirii, care au fost blocați în vama Leuşeni, după care după cîteva ore de blocaj li s-a permis accesul.

În cadrul aceleași emisiuni, șeful statului a declart că nu regretă de cele întîmplate în dimineața zilei de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, unde poliția a evacuat forțat protestatarii din fața monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, pentru a pregăti scuarul pentru ceremonia de depuneri de flori din partea președintelui Parlamentului, premierului și șefului statului.

Source: unimedia.info

Keywords:

Igor Dodon , unire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
2167 locuitori

Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.