06 septembrie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 6621
Dodon: Niciun fel de unire nu o să fie
06 septembrie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 6621

Dodon: Niciun fel de unire nu o să fie

„Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova".

Declarația îi aparține președintelui țării, Igor Dodon. De asemenea, șeful statului susține că „niciun fel de unire nu o să fie" mai ales după alegerile din iarnă, unde potrivit lui Dodon, socialiştii vor prelua guvernarea la Chişinău.

„Niciun fel de unire nu o să fie, deoarece după alegerile parlamentare va fi o guvernare care va ţine mai mult la valorile statalităţii Republicii Moldova. Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova", a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra" de la N4.

În acest context, preşedintele a adăugat că Poliţia de Frontieră trebuia să fie „mult mai fermă" cu grupul de unionişti din Marşul Unirii, care au fost blocați în vama Leuşeni, după care după cîteva ore de blocaj li s-a permis accesul.

În cadrul aceleași emisiuni, șeful statului a declart că nu regretă de cele întîmplate în dimineața zilei de 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, unde poliția a evacuat forțat protestatarii din fața monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, pentru a pregăti scuarul pentru ceremonia de depuneri de flori din partea președintelui Parlamentului, premierului și șefului statului.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , unire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
472 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Sevirova, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Florești și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 472 de oameni. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.