08 april 2018, 18:00 Moldovan reality views 11346
Opt persoane, dintre care șase moldoveni, au murit într-un accident în Rusia
08 april 2018, 18:00 Moldovan reality views 11346

Opt persoane, dintre care șase moldoveni, au murit într-un accident în Rusia

Veste cumplita din Rusia. Sase moldoveni au murit intr-un accident produs in regiunea Kaluga. Alti opt au ajuns la spital cu diverse traumatisme.

S-a intamplat, dupa ce patru vehicule s-au ciocnit puternic, intre care si microbuzul, inmatriculat in Republica Moldova. Deocamdata nu a fost stabilita identitatea moldovenilor decedati. Premierul, Pavel Filip, a dispus ca o echipa de specialisti de la noi sa plece in Rusia pentru a ajuta ranitii, dar si monitoriza procedura de repatriere a cadavrelor. Cheltuielile vor fi suportate de guvern.

Era 7:20 dimineata, cand oamenii legii din regiunea rusa Kaluga au fost alertati despre un grav accident produs la kilometrul 230, pe traseul M3 "Ucraina". Potrivit informatiilor preliminare, un Ford a intrat pe contrasens, pentru a depasi un Wolkswagen Polo.

Cele doua automobile, insa, s-au ciocnit, iar Ford-ul a fost aruncat in urma impactului si a intrat in microbuzul, Mercedes Vito, inmatriculat in Republica Moldova. Ultimul, in cele 3 vehicule avariate a ajuns un camion.

Liliana PUŞCAŞU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, IGSU: "In urma accidentului, zece moldoveni au avut de suferit. Sase persoane au decedat."

Alti 8 moldoveni au fost raniti, intre care o femeie si 7 barbati, cel mai tanar fiind 19 de ani. Autoritatile spun ca deocamdata nu a fost stabilita identitatea celor decedati. Intr-un comunicat al Ministerului de Externe de la noi, se arata ca reprezentantii misiunii diplomatice colaboreaza cu serviciile specializate ruse pentru stabilirea circumstantelor accidentului, dar si acordarea ajutorului familiilor celor decedati si raniti. Totodata, Ministerul de Interne a creat o celula de criza.

Liliana PUŞCAŞU, PURTĂTOR DE CUVÂNT, DSE: "Angajatii monitorizeaza situatia. Rudele si apropiatii celor implicati in accident pot suna la telefonul de incredere, la numarul 022-785032."

In afara de cei 6 moldoveni, in urma accidentului au murit 2 oameni care erau in Ford. Presedintele Igor Dodon, care in aceste zile se afla intr-o vizita in Rusia, si-a exprimat condoleantele intr-un mesaj, publicat pe pagina sa de facebook.

Igor DODON, PRESEDINTE RM: "Deja am luat legatura cu colegii nostri rusi si sunt gata sa ofer tot sprijinul necesar familiilor celor decedati si traumatizati."

Source: agora.md

Keywords:

accident , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1583
Populația:
167 locuitori

Unteni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 167 de oameni. Satul Unteni a fost menționat documentar în anul 1583.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.