05 june 2012, 09:25 Moldovan reality views 3321
05 june 2012, 09:25 Moldovan reality views 3321

Examenele de bacalaureat vor fi susţinute în 159 de centre externe

Examenele de bacalaureat vor fi susţinute în anul curent în 159 de centre externe, altele decît instituţiile în care candidaţii şi-au făcut studiile, prin decizia de astăzi a Comisiei Naţionale de Examene, transmite MOLDPRES.

Din numărul total, 149 de centre de BAC vor fi amplasate în incinta liceelor teoretice, nouă - în gimnazii şi unul - în sediul unei şcoli profesionale. Studenţii din universităţi şi din colegii, candidaţi la BAC, vor fi distribuiţi în centrele din sediile liceelor.

Valentina Miron, vicedirector al Agenţiei de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei, a specificat, la şedinţa Comisiei respective, că, în calitate de excepţie, din 555 de instituţii de învăţămînt unde sînt candidaţi la examenul de bacalaureat, vor rămîne în incinta instituţiei de bază doar candidaţii din nouă instituţii.

Acestea sînt liceele "Gheorghe Asachi", “Mihai Viteazul" şi Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, toate din Chișinău, la care, în sălile de examen, vor fi introduse camere video de supraveghere şi aparataj de bruiere a legăturii telefonice mobile, la solicitarea administraţiilor, părinţilor şi elevilor. La sesiunea precedentă de BAC, acest experiment a fost implementat doar de Liceul AŞM.

De asemenea, în instituţia de bază vor susţine examenele candidaţii din Liceul Tehnologic pentru copii cu vedere slabă din capitală, care au nevoie de condiţii speciale de susţinere a examenelor, precum şi în liceele "Ion Creangă" din Dubăsari, "Olimpi Panov" (Taraclia), "B. Ianacoglo" din (Ceadîr-Lunga), "Alexandru cel Bun" (Bender) şi "Lucian Blaga" (Tiraspol), de unde nu e posibilă transportarea elevilor în alte instituţii.

În calitate de preşedinţi ai centrelor de BAC vor fi desemnaţi manageri de instituţii din alte localităţi, precum şi va fi continuat principiul de rocadă a specialiştilor angajaţi în evaluarea lucrărilor, la fel ca şi în anii precedenţi.

Examenele de BAC vor fi susţinute de circa 29 de mii de candidaţi.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1362 locuitori

Mihălăşeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuți și Mihălășeni. Satul Mihălășeni este situat la o distanță de 16 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul este menționat documentar la 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.