27 april 2012, 13:46 Moldovan reality views 3062
27 april 2012, 13:46 Moldovan reality views 3062

Conflictul transnistrean va fi discutat la ședința subcomitetului APCE


Foto: karadeniz-press.ro

Problema transnistreană va fi discutată în prima şedinţă a subcomitetului privind soluţionarea conflictelor prin dialog şi acord al Comisiei pentru probleme politice şi democraţi a Asambleei Parlamentare a Consiliului Europei, transmite Info-Prim Neo citînd comunicatul de presă a organului legislativ.

Această problemă va fi discutată pentru a găsi oportunităţile de înaintare  în această problemă, a declarat preşedintele Asambleei Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, la o întîlnire cu preşedintele delegaţiei Moldovei la APCE, Liliana Palihovici, care a participat la sesiunea de primăvară a forului european.

"Subiectul conflictelor îngheţate este pentru mine o problemă de importanţă europeană. Am ales acest subiect ca unul prioritar în cadrul mandatului meu, şi nu întîmplător prima vizită oficială după ce am fost ales preşedinte al APCE, am efectuat-o în Republica Moldova", - a declarat Jean-Claude Mignon.

La rîndul său, Liliana Palihovici a spus că Republica Moldova contează pe asistenţa personală a Preşedintelui APCE şi Consiliului Europei în ansamblu, for european, care se bazează în activitatea sa pe valori fundamentale precum drepturile omului şi promovarea democraţiei.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
38 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Leordoaia a fost menționat documentar în anul 1861.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.