27 aprilie 2012, 13:46 Realitatea moldovenească views 3051
27 aprilie 2012, 13:46 Realitatea moldovenească views 3051

Conflictul transnistrean va fi discutat la ședința subcomitetului APCE


Foto: karadeniz-press.ro

Problema transnistreană va fi discutată în prima şedinţă a subcomitetului privind soluţionarea conflictelor prin dialog şi acord al Comisiei pentru probleme politice şi democraţi a Asambleei Parlamentare a Consiliului Europei, transmite Info-Prim Neo citînd comunicatul de presă a organului legislativ.

Această problemă va fi discutată pentru a găsi oportunităţile de înaintare  în această problemă, a declarat preşedintele Asambleei Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, la o întîlnire cu preşedintele delegaţiei Moldovei la APCE, Liliana Palihovici, care a participat la sesiunea de primăvară a forului european.

"Subiectul conflictelor îngheţate este pentru mine o problemă de importanţă europeană. Am ales acest subiect ca unul prioritar în cadrul mandatului meu, şi nu întîmplător prima vizită oficială după ce am fost ales preşedinte al APCE, am efectuat-o în Republica Moldova", - a declarat Jean-Claude Mignon.

La rîndul său, Liliana Palihovici a spus că Republica Moldova contează pe asistenţa personală a Preşedintelui APCE şi Consiliului Europei în ansamblu, for european, care se bazează în activitatea sa pe valori fundamentale precum drepturile omului şi promovarea democraţiei.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.