|
Cîți cetățeni moldoveni au încredere în Putin
Mai mult de jumătate dintre locuitorii Moldovei au recunoscut că, dintre liderii străini, cea mai mare încredere o au în președintele rus, Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat miercuri de Centrul de Analiză şi Investigaţii Sociologice CIVIS.
Autorii studiului constată că pentru majoritatea moldovenilor – 55% –Putin se bucură de cea mai mare încredere în rîndul liderilor străini. Urmează fostul președinte al României Traian Băsescu, liderul Belarusului, Alexandr Lukașenko, actualul președinte al României, Klaus Johannis, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
Lista liderilor mondiali a căror opinie contează cel mai puțin pentru moldoveni este condusă de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, și fostul președinte al Georgiei, ex-guvernatorul regiunii Odessa Mihail Saakașvili.
Referitor la țara care poate fi numită cea mai prietenoasă față de Moldova, 39% dintre intervievați au numit Rusia, 35% - România, 8% - Germania, 7% - Statele Unite și 5% - Ucraina.
Studiul a fost efectuat între 10 și 28 martie, pe un eșantion de 1,55 mii de persoane. Marja de eroare este de aproximativ 3%.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 1571 locuitori
Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.
Comments
(0)