|
Stepaniuc: Moldova dispune de toate mijloacele pentru a-și proteja statalitatea, limba și identitatea
Este necesar să luptăm împotriva unionismului în Moldova, nu ideologic, ci luînd măsuri socio-economice, astfel încît oamenii să fie mulțumiți de nivelul de trai din țara sa și să nu caute posibilitatea de a supraviețui în afara granițelor acesteia, consideră fostul viceprim-ministru Victor Stepaniuc.
"Nu are niciun sens, practic, să luptăm ideologic cu unionismul. În primul rînd, văd măsurile socio-economice. De ce oamenii încep să se uite peste Prut, să se orienteze spre Rusia, America, Germania sau Franța? Pentru că nu au încredere în stat. Acesta nu este în stare să creeze condiții bune pentru medicină, educație, cultură", a spus interlocutorul în studioul Radio Sputnik Moldova.
Potrivit opiniei sale, nu este surprinzător faptul că în aceste condiții mulți moldoveni, care nu sînt susținători ai unirii își perfectează cetățenia română.
"Ei vor doar să trăiască bine, de aceea pleacă după cetățenia română, pentru că în baza acestei cetățenii pot obține un loc de muncă în aceeași Grecie, Germanie, Franță", a adăugat fostul vicepremier.
Stepaniuc a subliniat că Moldova dispune de toate mijloacele pentru a-și proteja statalitatea și suveranitatea, limba moldovenească și identitatea moldovenească.
"Moldova este un stat, în general, recunoscut în lume. Dispunem de potențial, intelect, avem un popor talentat, lideri, elitele politice și trebuie să găsim o posibilitate ca să determinăm obiectivele, pe care trebuie să le soluționeze statul", a concluzionat el.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1469
- Populația:
- 693 locuitori
Bălcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălcăuţi şi Bocicăuţi. Satul se află la o distanţă de 17 km de oraşul Briceni, la 28 km de staţia calea ferată Ocniţa şi la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 693 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bălcăuţi datează din ianuarie 1469, cînd Ştefan cel Mare întărea lui Dima clucer jumătate din sat.
Comments
(0)