04 december 2012, 15:33 Moldovan reality views 4101
04 december 2012, 15:33 Moldovan reality views 4101

Există riscul producerii unei noi revoluţii în Republica Moldova - declaraţie


Foto: radioplai.md 

Fostul ministru al Securităţii Naţionale, Anatol Plugaru, consideră că, peste cîteva luni, în Republica Moldova ar putea avea loc o revoluţie. Potrivit lui, aceasta ar putea fi generată de mai mulţi factori, cel de bază fiind situaţia economică precară din ţară.

”De vreo doi ani avertizez societatea despre acest lucru. Iată că prognozele încep, treptat, să se adeverească. Vor avea loc evenimente, care vor pune pe planul doi evenimentele din aprilie 2009. 7 aprilie ne va părea floricele”, a spus Plugaru pentru NOI.md. Fostul ministrul consideră că actuala guvernare ar trebui să ţină cont de situaţia creată în Moldova şi să întreprindă măsuri pentru a o îmbunătăţi.

“Guvernarea nu găseşte sursele necesare pentru a lupta într-adevăr cu sărăcia şi, probabil, nici nu le va găsi. Energia protestatoare nu a scăzut în urma alegerii preşedintelui”, a subliniat Plugaru. Întrebat dacă revolta oamenilor ar putea avea loc în urma organizării Congresului Civic, planificat de Partidul Comuniştilor pentru 1 mai, Plugaru a spus că „ar fi bine să fie aşa”. “Eu mă tem că o să fie altfel, mă tem de manifestările stihinice, iniţiate nu de forţele politice, dar care pot apărea incontrolabil ”, a explicat Plugaru.

Ideea probabilităţii unei revoluţii în toamna acestui an a fost împărtăşită şi de expertul Victor Ciobanu. “Aş vrea să ne întoarcem la revoluţia din 2005, care a eşuat, dar şi la cea din 2009. Eu cred că sîntem în preajma încă uneia - din 2012”, a remarcat Ciobanu.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.