12 aprilie 2012, 15:33 Realitatea moldovenească views 4185
12 aprilie 2012, 15:33 Realitatea moldovenească views 4185

Există riscul producerii unei noi revoluţii în Republica Moldova - declaraţie


Foto: radioplai.md 

Fostul ministru al Securităţii Naţionale, Anatol Plugaru, consideră că, peste cîteva luni, în Republica Moldova ar putea avea loc o revoluţie. Potrivit lui, aceasta ar putea fi generată de mai mulţi factori, cel de bază fiind situaţia economică precară din ţară.

”De vreo doi ani avertizez societatea despre acest lucru. Iată că prognozele încep, treptat, să se adeverească. Vor avea loc evenimente, care vor pune pe planul doi evenimentele din aprilie 2009. 7 aprilie ne va părea floricele”, a spus Plugaru pentru NOI.md. Fostul ministrul consideră că actuala guvernare ar trebui să ţină cont de situaţia creată în Moldova şi să întreprindă măsuri pentru a o îmbunătăţi.

“Guvernarea nu găseşte sursele necesare pentru a lupta într-adevăr cu sărăcia şi, probabil, nici nu le va găsi. Energia protestatoare nu a scăzut în urma alegerii preşedintelui”, a subliniat Plugaru. Întrebat dacă revolta oamenilor ar putea avea loc în urma organizării Congresului Civic, planificat de Partidul Comuniştilor pentru 1 mai, Plugaru a spus că „ar fi bine să fie aşa”. “Eu mă tem că o să fie altfel, mă tem de manifestările stihinice, iniţiate nu de forţele politice, dar care pot apărea incontrolabil ”, a explicat Plugaru.

Ideea probabilităţii unei revoluţii în toamna acestui an a fost împărtăşită şi de expertul Victor Ciobanu. “Aş vrea să ne întoarcem la revoluţia din 2005, care a eşuat, dar şi la cea din 2009. Eu cred că sîntem în preajma încă uneia - din 2012”, a remarcat Ciobanu.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.