04 december 2012, 10:08 Moldovan reality views 4155
04 december 2012, 10:08 Moldovan reality views 4155

În zilele de Paști, autogările din Chişinău vor suplini numărul curselor

În ajunul sărbătorilor de Paşte, ÎS „Gările şi Staţiile Auto” şi Gara de Nord vor suplini rutele interurbane şi internaţionale pentru a face faţă fluxului de pasageri, care tradiţional creşte în această perioadă.

Directorul ÎS „Gările şi Staţiile Auto”, Oleg Platonov, a comunicat pentru NOI.md că, începînd cu ziua de astăzi, pe toate rutele interurbane vor fi introduse autobuze suplimentare. Potrivit lui Platonov, în fiecare zi, pînă sîmbătă seara, vor fi introduse cîte 15-20 de autobuze suplimentare. După Paştele Blajinilor, vor fi suplinite şi rutele spre Rusia şi România.

De asemenea, vineri după amiază şi în prima parte a zilei de sîmbătă, la Gara de Nord vor fi introduse circa 10 curse suplimentare. Potrivit vicedirectorului Gării de Nord, Ion Plămădeală, în legătură cu fluxul mare de pasageri preconizat (circa 15 mii de călători), curse suplimentare vor fi introduse spre direcţiile cele mai solicitate – raioanele Floreşti, Soroca, Şoldăneşti şi Glodeni.

Pentru a face faţă fluxului mare de călători din Rusia în perioada sărbătorilor de Paşte, ÎS „Calea Ferată din Moldova” a suplinit numărul vagoanelor la trenurile de pe ruta Chișinău – Moscova şi Moscova – Chișinău, dar şi rutele naţionale Chișinău – Ungheni şi Chișinău – Ocniţa.

Şeful Direcţiei pentru deservirea călătorilor, Nicolae Buza, a comunicat pentru NOI.md că în anul curent fluxul de călători este puţin mai mic, comparativ cu anii precedenţi. Nicolae Buza a mai precizat că cererea pasagerilor este satisfăcută, iar bilete în vînzare mai pot fi găsite.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
19 locuitori

Chirov este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 89 km de Chișinău. Populaţia satului Chirov alcătuia 19 oameni în anul 2012. Satul Chirov a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.