04 may 2012, 11:26 Moldovan reality views 2994
04 may 2012, 11:26 Moldovan reality views 2994

Filat a aflat despre majorarea preţului la energia electrică cu cîteva zile înainte de expirarea vechiului contract

Prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Filat, și-a exprimat opinia, în cadrul ședinței Guvernului, că pe viitor, contractele cu furnizorii externi de energie electrică să fie semnate din timp, cu trei luni înainte de expirarea contractelor în vigoare. Vladimir Filat a solicitat vicepremierului, ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, să pregătească proiectul amendamentelor respective, pentru ca aceste norme să devină obligatorii pentru operatorii de pe piaţa energiei electrice.

Şeful Executivului de la Chișinău a subliniat că cel mai bine ar fi ca contractele noi să fie semnate anual, pînă la 1 ianuarie, pentru ca preţul de achiziţie să fie cunoscut deja la început de an, iar agenţii economici să poată efectua analiza şi prognozele respective pe un an, pornind de la noile tarife.

Vladimir Filat a menţionat că el, în calitate de premier, a aflat doar cu cîteva zile înainte de expirarea la 1 aprilie a contractelor cu Centrala de la Cuciurgan şi compania ucraineană „DTEK Power Trade”, că furnizorii solicită majorarea preţului la energia electrică cu 20%. Vladimir Filat a calificat această majorare drept exagerată, menţionînd totuşi că partea moldovenească a avut puţin spaţiu de manevră în cadrul negocierilor.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.