26 november 2017, 11:00 Moldovan reality views 47458
The Economist: Republica Moldova este cea mai mare dezamăgire
26 november 2017, 11:00 Moldovan reality views 47458

The Economist: Republica Moldova este cea mai mare dezamăgire

Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice care fac parte din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, Republica Moldova este probabil cea mai mare dezamăgire, este una din afirmațiile prestigioasei publicaţii britanice „The Economist", care a dedicat un articol țării noastre.

„Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice care fac parte din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, Republica Moldova este probabil cea mai mare dezamăgire (celelalte cinci sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina)", scriu jurnaliștii britanici.

„Lăudați la Bruxelles cu câțiva ani în urmă, acum nu mai este încredere în liderii săi, iar UE a suspendat fondurile pentru reforma justiției întrucât că nu se implementează nimic. Țara a căzut sub influența lui Vlad Plahotniuc, un oligarh care pretinde a fi pro-occidental, dar care cooperează cu președintele pro-rus, spre exemplu, în reforma electorală, care va împiedica alte reforme cu adevărat importante", notează autorul articolului.

„Mai rău, cel puțin 1 miliard de dolari a fost furat din băncile țării. Moldovenii votează cu picioarele: în 1991 erau 4,3 milioane; acum sunt mai puțin de 3 milioane, se arată în articolul publicat ieri de prestigioasa revistă „The Economist".

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată, articolul.

Întâlnirea liderilor din Parteneriatul Estic a avut loc în contextul celui de-al V-lea Summit al Parteneriatului Estic, desfășurat zilele acestea la Bruxelles.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1067 locuitori

Văscăuți este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţil Octiabriscoe și Făgădău. Localitatea Văscăuți este situată la distanța de 34 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1067 locuitori. Prima atestare a satului Văscăuți din ținutul Soroca datează din anul 1610.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.