26 noiembrie 2017, 11:00 Realitatea moldovenească views 47457
The Economist: Republica Moldova este cea mai mare dezamăgire
26 noiembrie 2017, 11:00 Realitatea moldovenească views 47457

The Economist: Republica Moldova este cea mai mare dezamăgire

Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice care fac parte din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, Republica Moldova este probabil cea mai mare dezamăgire, este una din afirmațiile prestigioasei publicaţii britanice „The Economist", care a dedicat un articol țării noastre.

„Din cele șase delegații ale fostelor republici sovietice care fac parte din Parteneriatul Estic al Uniunii Europene, Republica Moldova este probabil cea mai mare dezamăgire (celelalte cinci sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina)", scriu jurnaliștii britanici.

„Lăudați la Bruxelles cu câțiva ani în urmă, acum nu mai este încredere în liderii săi, iar UE a suspendat fondurile pentru reforma justiției întrucât că nu se implementează nimic. Țara a căzut sub influența lui Vlad Plahotniuc, un oligarh care pretinde a fi pro-occidental, dar care cooperează cu președintele pro-rus, spre exemplu, în reforma electorală, care va împiedica alte reforme cu adevărat importante", notează autorul articolului.

„Mai rău, cel puțin 1 miliard de dolari a fost furat din băncile țării. Moldovenii votează cu picioarele: în 1991 erau 4,3 milioane; acum sunt mai puțin de 3 milioane, se arată în articolul publicat ieri de prestigioasa revistă „The Economist".

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată, articolul.

Întâlnirea liderilor din Parteneriatul Estic a avut loc în contextul celui de-al V-lea Summit al Parteneriatului Estic, desfășurat zilele acestea la Bruxelles.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Moldova , Parteneriatul Estic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.