11 iulie 2024, 18:00 Caleidoscop views 823
De ce copiii de azi nu știu să învețe, nu știu să aștepte și suportă cu greu plictiseala
11 iulie 2024, 18:00 Caleidoscop views 823

De ce copiii de azi nu știu să învețe, nu știu să aștepte și suportă cu greu plictiseala

Ergo-terapeuta Victoria Prudei și-a consacrat articolul unui subiect important, care neliniștește mulți părinți. Autoarea vorbește despre educarea copiilor și depășirea principalelor probleme ce țin de educație și învățătură. Principalele probleme, dar și căile de soluționare a lor.

***

Eu, ergo-terapeută cu o experiență de mulți ani de lucru cu copiii, părinții și profesorii, cred că în multe aspecte copiii noștri se schimbă din rău în mai rău.

De la fiecare profesor aud unul și același lucru. Ca terapeută de profesie, văd la copiii de azi o scădere a activității sociale, emoționale și academice, în același timp – o creștere bruscă a numărului de copii cu dificultăți de învățare și alte dizabilități.

Cunoaștem că avem un creier flexibil. Grație mediului ambiant, îl putem face mai «puternic» sau mai «slab». Cred sincer, că în pofida celor mai bune intenții ale noastre, din păcate, dezvoltăm creierul copiilor noștri în direcția greșită.

Și iată de ce:

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

copii , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.