10 february 2017, 09:30 Moldovan reality views 38613
MAEIE a emis o alertă de călătorie la Barcelona
10 february 2017, 09:30 Moldovan reality views 38613

MAEIE a emis o alertă de călătorie la Barcelona

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează cetățenii moldoveni care planifică să călătorească sau deja se află în orașul Barcelona, Regatul Spaniei, să evite locurile aglomerate și să fie prudenți, în contextul demonstrațiilor care se desfășoară astăzi și care posibil să continue şi în următoarele zile.

Totodată, MAEIE aduce la cunoștință faptul că la momentul actual printre răniți în cadrul protestelor nu se află cetățeni moldoveni. Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei este în legătură permanentă cu autoritățile spaniole și continuă să monitorizeze evoluțiile.

Cetățenii Republicii Moldova în caz de necesitate de asistență se pot adresa la numărul de urgență al Ambasadei +34 664 598 545 sau la numerele Centrului de Apel al MAEIE: 0 800 909 90 de pe teritoriul Republicii Moldova, și +373 22 78 87 22, dacă apelul este efectuat din străinătate.

Menționăm că poliţia spaniolă a tras cu gloanţe de cauciuc duminică pe o stradă din Barcelona, pe fondul turbulenţelor legate de referendumul interzis pentru independenţa Cataloniei, potrivit mai multor persoane citate de ziarul El Periodico, informează Reuters.

Mai multe sute de persoane, fluturând drapele spaniole, au manifestat în faţa clădirii unde se află sediul executivului catalan, aflat la originea referendumului. Manifestaţii pentru unitatea Spaniei au avut loc, de asemenea, în sudul ţării, în Sevilla şi Malaga, în Alicante şi Valencia (sud-est), în Santander şi Valladolid (nord), precum şi în Galicia, în Santiago de Compostela şi La Coruna (nord-vest).

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1784 locuitori

Unțești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Unțești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1784 de oameni. Satul Unțești a fost menționat documentar în anul 1883.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.