26 august 2017, 12:40 Moldovan reality views 7046
Moldovenii sînt sancționați pentru strîngerea nucilor de pe marginea drumurilor
26 august 2017, 12:40 Moldovan reality views 7046

Moldovenii sînt sancționați pentru strîngerea nucilor de pe marginea drumurilor

Cunoașteți, probabil, că legislația Republicii Moldova prevede sancțiuni pentru persoanele care defrișează sau deteriorează plantațiile de nuci, dar cu amenzi riscă să se aleagă și oamenii care strîng nuci fără a ține cont de specia și soiul nucilor și perioada cînd acestea pot fi culese.

Zilele trecute, cîțiva locuitori din satele Grigorăuca și Holoșnița, din raionul Soroca, au fost surprinși de inspectorii de mediu, în timp ce culegeau nuci. Aceștia aveau deja cîțiva saci plini, cînd s-au pomenit față în față cu angajații Inspectoratului Ecologic Soroca.

Potrivit inspectoarei principale din cadrul IE Soroca, Maria Bencheci, persoanele date recoltau nuci din fîșiile de protecție a drumurilor locale la stadii timpurii, prin metode care deteriorează pomii, ceea ce constituie o încălcare a Legii culturilor nucifere.

Menționăm că, Legea culturilor nucifere prevede răspundere disciplinară, materială și administrativă pentru cetățenii și persoanele cu funcții de răspundere care nu respectă prevederile acesteia.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

nuci , sancţiuni , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.