26 august 2017, 12:40 Realitatea moldovenească views 6917
Moldovenii sînt sancționați pentru strîngerea nucilor de pe marginea drumurilor
26 august 2017, 12:40 Realitatea moldovenească views 6917

Moldovenii sînt sancționați pentru strîngerea nucilor de pe marginea drumurilor

Cunoașteți, probabil, că legislația Republicii Moldova prevede sancțiuni pentru persoanele care defrișează sau deteriorează plantațiile de nuci, dar cu amenzi riscă să se aleagă și oamenii care strîng nuci fără a ține cont de specia și soiul nucilor și perioada cînd acestea pot fi culese.

Zilele trecute, cîțiva locuitori din satele Grigorăuca și Holoșnița, din raionul Soroca, au fost surprinși de inspectorii de mediu, în timp ce culegeau nuci. Aceștia aveau deja cîțiva saci plini, cînd s-au pomenit față în față cu angajații Inspectoratului Ecologic Soroca.

Potrivit inspectoarei principale din cadrul IE Soroca, Maria Bencheci, persoanele date recoltau nuci din fîșiile de protecție a drumurilor locale la stadii timpurii, prin metode care deteriorează pomii, ceea ce constituie o încălcare a Legii culturilor nucifere.

Menționăm că, Legea culturilor nucifere prevede răspundere disciplinară, materială și administrativă pentru cetățenii și persoanele cu funcții de răspundere care nu respectă prevederile acesteia.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

nuci , sancţiuni , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1468
Populația:
1663 locuitori

Ţareuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țareuca și Țahnăuți. Satul Țareuca este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1663 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1468.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.