15 march 2012, 15:33 Moldovan reality views 3037
15 march 2012, 15:33 Moldovan reality views 3037

12 milioane de euro pentru mai multă încredere între malurile Nistrului

Republica Moldova va primi din partea Uniunii Europene şi a PNUD un ajutor de 12 milioane de euro pentru realizarea mai multor măsuri de întărire a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, relatează agenția Novii Reghion. Este un proiect demarat de Uniunea Europeană încă din 2009, cînd în centrul atenţiei au stat comunităţile defavorizate din regiunea de securitate.

Şeful delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, menţionează că prima acţiune, va fi deschiderea unui centru de informare al Uniunii Europene în cadrul universităţii de la Tiraspol, unde studenţii vor fi familiarizaţi cu valorile şi standardele europene.
 
„Măsurile de consolidare a încrederii reprezintă nu doar iniţiative menite să promoveze securitatea, dar şi acţiuni concrete pentru o mai bună cooperare între ambele maluri ale Nistrului, la nivel de instituţii locale, de societate civilă, în domeniul social şi medical, în mediul de afaceri, în domeniul vamal şi al transporturilor.”
   
Este de menţionat că programul „Măsuri de consolidare a încrederii” a fost iniţiat în 2009, fiind prevăzut pentru trei ani, timp în care Uniunea Europeană a acordat un suport de circa 4 milioane de euro. Rămîne de văzut în ce măsură noul suport financiar european ar putea crea o punte de încredere între locuitorii celor două maluri ale Nistrului.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.