15 martie 2012, 15:33 Realitatea moldovenească views 3038
15 martie 2012, 15:33 Realitatea moldovenească views 3038

12 milioane de euro pentru mai multă încredere între malurile Nistrului

Republica Moldova va primi din partea Uniunii Europene şi a PNUD un ajutor de 12 milioane de euro pentru realizarea mai multor măsuri de întărire a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, relatează agenția Novii Reghion. Este un proiect demarat de Uniunea Europeană încă din 2009, cînd în centrul atenţiei au stat comunităţile defavorizate din regiunea de securitate.

Şeful delegaţiei UE în Moldova, Dirk Schuebel, menţionează că prima acţiune, va fi deschiderea unui centru de informare al Uniunii Europene în cadrul universităţii de la Tiraspol, unde studenţii vor fi familiarizaţi cu valorile şi standardele europene.
 
„Măsurile de consolidare a încrederii reprezintă nu doar iniţiative menite să promoveze securitatea, dar şi acţiuni concrete pentru o mai bună cooperare între ambele maluri ale Nistrului, la nivel de instituţii locale, de societate civilă, în domeniul social şi medical, în mediul de afaceri, în domeniul vamal şi al transporturilor.”
   
Este de menţionat că programul „Măsuri de consolidare a încrederii” a fost iniţiat în 2009, fiind prevăzut pentru trei ani, timp în care Uniunea Europeană a acordat un suport de circa 4 milioane de euro. Rămîne de văzut în ce măsură noul suport financiar european ar putea crea o punte de încredere între locuitorii celor două maluri ale Nistrului.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.