18 july 2017, 11:00 Moldovan reality views 32884
Igor Dodon a promulgat noua lege a Guvernului (Doc)
18 july 2017, 11:00 Moldovan reality views 32884

Igor Dodon a promulgat noua lege a Guvernului (Doc)

Igor Dodon a promulgat, cu puțin timp în urmă, noua lege a Guvernului. Președintele susține că această reformă va duce la reducerea numărului de ministere, dar și optimizarea cheltuielilor Executivului.

„Întotdeauna am optat pentru reducerea numărului de demnitari, deoarece nu este corect să păstrăm același număr de funcționari de rang înalt ca acum 25 de ani. În această perioadă Republica Moldova a pierdut aproape o treime din populație, iar numărul sus-pușilor a rămas cam același. Acest dezechilibru trebuia reparat și prin această lege se face un pas important în acest sens", a declarat Igor Dodon.

Acesta a subliniat că va insista ca și numărul deputaților în Parlament să fie redus de la 101 la 71.

„Aceste reforme, mult mai capitale și dureroase pentru actuala guvernare, le vom face în cele din urmă", a conchis Dodon atașând decretul pe pagina sa în rețele de socializare.

Reamintim că pe 30 iunie, pentru prima dată, legea Guvernului a fost votată în Parlament.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Igor Dodon , reforma , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.