18 iulie 2017, 11:00 Realitatea moldovenească views 32794
Igor Dodon a promulgat noua lege a Guvernului (Doc)
18 iulie 2017, 11:00 Realitatea moldovenească views 32794

Igor Dodon a promulgat noua lege a Guvernului (Doc)

Igor Dodon a promulgat, cu puțin timp în urmă, noua lege a Guvernului. Președintele susține că această reformă va duce la reducerea numărului de ministere, dar și optimizarea cheltuielilor Executivului.

„Întotdeauna am optat pentru reducerea numărului de demnitari, deoarece nu este corect să păstrăm același număr de funcționari de rang înalt ca acum 25 de ani. În această perioadă Republica Moldova a pierdut aproape o treime din populație, iar numărul sus-pușilor a rămas cam același. Acest dezechilibru trebuia reparat și prin această lege se face un pas important în acest sens", a declarat Igor Dodon.

Acesta a subliniat că va insista ca și numărul deputaților în Parlament să fie redus de la 101 la 71.

„Aceste reforme, mult mai capitale și dureroase pentru actuala guvernare, le vom face în cele din urmă", a conchis Dodon atașând decretul pe pagina sa în rețele de socializare.

Reamintim că pe 30 iunie, pentru prima dată, legea Guvernului a fost votată în Parlament.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , reforma , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.