24 june 2017, 16:40 Moldovan reality views 5049
Moldovenii riscă să cumpere produse alterate sau cu termenul expirat
24 june 2017, 16:40 Moldovan reality views 5049

Moldovenii riscă să cumpere produse alterate sau cu termenul expirat

Riscul de a cumpăra produse alterate, preparate în condiții insalubre sau cu termenul de valabilitate expirat este omniprezent în Moldova. Se întîmplă nu doar în magazinele din țară, dar și în localurile de agrement. Cumpărătorii pot găsi fire de păr în mâncarea preparată, viermi în scrumbie sau diferite impurități.

La începutul lunii iunie, colegii de la emisiunea "Moldova, ţară de minune" au realizat un reportaj despre produsele cu termen expirat, vîndute în magazine.

Iar în unele supermarketuri din Capitală, în frigiderele pentru carne sau legume proaspete este păstrat peștele congelat. Mai mult, inspectorii de la Agenția Pentru Protecția Consumatorului au găsit produse alterate din care erau preparate salatele.

În luna decembrie al anului trecut, polițiștii au găsit la fabrica de brînzeturi din orașul Soroca 500 de kilograme de cașcaval cu termen expirat. Acesta fusese produs cu doi ani înainte și urma să ajungă pe rafturile magazinelor în primăvara acestui an.

Pe adresa redacției au fost expediate mai multe imagini în care cumpărătorii au găsit capse în hamburger, dar și legume alterate sau cu mucegai care erau în vînzare. Un tînăr din satul Milești, raionul Nisporeni, a avut ghinionul să cumpere scrumbie cu viermi. Iar un cumpărător a descoperit că în sticlele cu lapte pe care le-a cumpărat erau impurități.

Source: publika.md

Keywords:

produse , riscuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
21 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Mărinești a fost întemeiat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.