02 june 2012, 11:30 Moldovan reality views 2821
02 june 2012, 11:30 Moldovan reality views 2821

Gazprom a recunoscut că nu are suficient gaz pentru Europa


Foto: mimozhem.ru 

Adjunctul Preşedintelui companiei "Gazprom" Andrei Kruglov, a recunoscut faptul că compania este în prezent în imposibilitatea de a satisface cererile consumatorilor europeni pentru livrările suplimentare de gaze, în plus la volumele contractate, relatează rbc.ru.

A.Kruglov a declarat că în timp de cîteva zile a existat o uşoară scădere, pînă la 10%, a livrărilor în aceste ţări, dar apoi acestea au revenit la volumele specificate în contract.

Anterior, directorul general al "Gazprom Export", Alexander Medvedev, a raportat că nivelul de furnizare de gaze naturale către Europa în ceea ce priveşte producţia anuală se ridică acum la 180 de miliarde de metri cubi, în timp ce în 2011 în Europa au fost exportate 150 de miliarde de metri cubi de gaz. Totodată oficialul și-a exprimat uimirea cu privire la relatările privind presupusele reduceri semnificative ale volumelor de gaze naturale furnizate către Europa.

De la mijlocul săptămînii trecute Gazprom, a majorat cu 20% livrările către ţările europene prin conducta de gaze Yamal-Europa, de la începutul lunii ianuarie funcționează la capacitate maximă conducta "Blue Stream". După cum informează serviciul de presă al Gazprom, concernul continuă să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale faţă de consumatorii europeni, în pofida consumului crescut de gaze naturale în Rusia din cauza îngheţurilor severe.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
113 locuitori

Uiutnoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 113 oameni. Satul Uiutnoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.