06 februarie 2012, 11:30 Realitatea moldovenească views 2863
06 februarie 2012, 11:30 Realitatea moldovenească views 2863

Gazprom a recunoscut că nu are suficient gaz pentru Europa


Foto: mimozhem.ru 

Adjunctul Preşedintelui companiei "Gazprom" Andrei Kruglov, a recunoscut faptul că compania este în prezent în imposibilitatea de a satisface cererile consumatorilor europeni pentru livrările suplimentare de gaze, în plus la volumele contractate, relatează rbc.ru.

A.Kruglov a declarat că în timp de cîteva zile a existat o uşoară scădere, pînă la 10%, a livrărilor în aceste ţări, dar apoi acestea au revenit la volumele specificate în contract.

Anterior, directorul general al "Gazprom Export", Alexander Medvedev, a raportat că nivelul de furnizare de gaze naturale către Europa în ceea ce priveşte producţia anuală se ridică acum la 180 de miliarde de metri cubi, în timp ce în 2011 în Europa au fost exportate 150 de miliarde de metri cubi de gaz. Totodată oficialul și-a exprimat uimirea cu privire la relatările privind presupusele reduceri semnificative ale volumelor de gaze naturale furnizate către Europa.

De la mijlocul săptămînii trecute Gazprom, a majorat cu 20% livrările către ţările europene prin conducta de gaze Yamal-Europa, de la începutul lunii ianuarie funcționează la capacitate maximă conducta "Blue Stream". După cum informează serviciul de presă al Gazprom, concernul continuă să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale faţă de consumatorii europeni, în pofida consumului crescut de gaze naturale în Rusia din cauza îngheţurilor severe.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.