25 august 2016, 17:00 Moldovan reality views 4778
Moldovenii au opinii împărțite față de vectorul extern al țării
25 august 2016, 17:00 Moldovan reality views 4778

Moldovenii au opinii împărțite față de vectorul extern al țării

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea Republicii Moldova fie la Uniunea Europeană, fie la Uniunea Eurasiatică, voturile moldovenilor s-ar împărți la egalitate.

Datele se conțin într-un sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS, notează NOI.md.

Astfel, atît pentru aderarea la UE, cît și pentru integrarea în UV s-au pronunțat cîte 41 la sută dintre respondenți. Alți 18 la sută s-au arătat indeciși în această privință. Studiul mai arată că 38 la sută dintre intervievați vor ca Republica Moldova să se orienteze și spre Europa, și spre Rusia în egală măsură. 18% optează pentru un vector de dezvoltare pro-Rusia, dar avînd o relație prietenoasă cu Europa; 21% optează pentru un vector pro-Europa, dar avînd o relație prietenoasă cu Rusia. 5 la sută dintre intervievați nu au știut să răspundă la această întrebare.

Sondajul, intitulat „Libertatea de a fi liberi. Concluzii după 25 de ani", a fost realizat în perioada 25 iulie – 9 august curent, pe un eșantion de 1144 de respondenți din 77 de localități ale țării. Eroarea maximă de eşantionare este de ±3%.

Source: www.noi.md

Keywords:

dezvoltare , opinie , UE , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431-1433
Populația:
803 locuitori

Tuzara este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaci, Tuzara și Seliştea Nouă. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Tuzara a fost menționat documentar în anul 1431-1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.