13 july 2016, 10:30 Moldovan reality views 5937
Proiectul „Livada Moldovei” va fi lansat astăzi
13 july 2016, 10:30 Moldovan reality views 5937

Proiectul „Livada Moldovei” va fi lansat astăzi

Programul de restructurare a sectorului horticol din Republica Moldova „Livada Moldovei", cu un buget de 120 de milioane de euro, va fi lansat oficial pe 13 iulie.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, la ceremonia de inaugurare vor participa prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Laszlo Baranyay, și viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Luca. Evenimentul va avea loc în s. Coșernița, raionul Criuleni, livada de mere „Velfruct".

Proiectul investiţional „Livada Moldovei", în valoare de 120 milioane de euro, are ca scop facilitarea şi crearea condiţiilor favorabile pentru restructurarea lanţului valoric al sectorului horticol din Republica Moldova.

Banii oferiți de BEI vor fi investiţi în tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele moldoveneşti.

Se preconizează că în cadrul proiectului „Livada Moldovei" de mijloacele creditului oferit de BEI vor putea beneficia circa 300 de agenți economici și circa 52 mii de gospodării țărănești (de fermieri), care reprezi9ntă segmentul întreprinderilor mici și mijlocii. Proiectul va fi implementat pînă în anul 2020.

Source: www.noi.md

Keywords:

Livadă , proiect , lansare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1326 locuitori

Ciripcău este un sat şi comună din raionul Floreşti. Ciripcău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Floreşti şi la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1326 de oameni. Satul Ciripcău a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.