01 november 2012, 10:43 Moldovan reality views 4067
01 november 2012, 10:43 Moldovan reality views 4067

Ambasadorul danez: Moldova nu va putea accede în UE, dacă nu va rezolva conflictul transnistrean; aderarea ar fi posibilă doar într-un viitor îndepărtat

Republica Moldova nu va putea accede în Uniunea Europeană, dacă nu va rezolva conflictul transnistrean. O declarație în acest sens a fost făcută de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Danemarcei în România, Michael Sternberg, într-un interviu acordat publicației NewsIn.

"Moldova ar putea deveni membră UE, dar într-un viitor îndepărtat şi nu înainte de rezolvarea conflictului transnistrean", a subliniat diplomatul, menționînd că odată cu schimbarea elitelor conducătoare în stînga Nistrului ar putea să apară o nouă situație pentru reintegrare.

Michael Sternberg, a cărui țară a preluat președinția în Uniunea Europeană pentru o perioadă de șase luni, a subliniat că UE nu mai vrea ca în familia europeană să mai existe un conflict înghețat.

"Moldova mai are nevoie de timp pentru a soluționa conflictul de pe Nistru, însă încurajator este că negocierile în format "5+2" au fost reluate", a încheiat el.

Amintim, că ceva mai devreme, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton a declarat că progresul în relațiile Moldovei cu Uniunea Europeană va depinde de mersul procesului de reintegrare.

 

Sursa: moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.