11 ianuarie 2012, 10:43 Realitatea moldovenească views 4068
11 ianuarie 2012, 10:43 Realitatea moldovenească views 4068

Ambasadorul danez: Moldova nu va putea accede în UE, dacă nu va rezolva conflictul transnistrean; aderarea ar fi posibilă doar într-un viitor îndepărtat

Republica Moldova nu va putea accede în Uniunea Europeană, dacă nu va rezolva conflictul transnistrean. O declarație în acest sens a fost făcută de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Danemarcei în România, Michael Sternberg, într-un interviu acordat publicației NewsIn.

"Moldova ar putea deveni membră UE, dar într-un viitor îndepărtat şi nu înainte de rezolvarea conflictului transnistrean", a subliniat diplomatul, menționînd că odată cu schimbarea elitelor conducătoare în stînga Nistrului ar putea să apară o nouă situație pentru reintegrare.

Michael Sternberg, a cărui țară a preluat președinția în Uniunea Europeană pentru o perioadă de șase luni, a subliniat că UE nu mai vrea ca în familia europeană să mai existe un conflict înghețat.

"Moldova mai are nevoie de timp pentru a soluționa conflictul de pe Nistru, însă încurajator este că negocierile în format "5+2" au fost reluate", a încheiat el.

Amintim, că ceva mai devreme, Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton a declarat că progresul în relațiile Moldovei cu Uniunea Europeană va depinde de mersul procesului de reintegrare.

 

Sursa: moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2079 locuitori

Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.