05 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 3366
Sondaj: Cine sînt preferații la prezidențiale
05 april 2016, 14:15 Moldovan reality views 3366

Sondaj: Cine sînt preferații la prezidențiale

Liderul PSRM, Igor Dodon, este cotat cu cele mai multe șanse de cîștig la alegerile prezidențiale.

Cel puțin asta reiese din datele Barometrului Opiniei Publice pentru această primăvară, notează NOI.md.

Astfel, fiind întrebați pentru cine și-ar da votul dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 18,5 la sută dintre respondenți au răspuns că pentru Igor Dodon. Alți 12,9 la sută au declarat că optează pentru candidatura liderului mișcării politice PAS, Maia Sandu; 7,7 la sută s-au arătat dispuși să-l voteze pe liderul „DA", Andrei Năstase, iar 4,8 la sută l-au nominalizat pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. De asemenea, 4,8 la sută dintre respondenți au optat pentru candidatura liderului PCRM, Vladimir Voronin, la funcția de președinte.

Alți 37 la sută dintre respondenți s-au arătat indeciși sau nu au vrut să răspundă cu cine ar vota în cazul unor alegeri prezidențiale. Întrebați pentru care dintre politicieni nu ar vota la alegerile prezidențiale, respondenții i-au nominalizat pe Vlad Plahotniuc, Vlad Filat, Mihai Ghimpu și Marian Lupu.

Precizăm că sondajul a fost realizat de compania de cercetări sociologice CBS-AXA, la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 16-24 aprilie, pe un eșantion de 1143 de persoane.

Source: www.noi.md

Keywords:

sondaj , alegeri , președinte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.