31 march 2016, 11:07 Moldovan reality views 5623
Ultima zi în care demnitarii şi funcționarii publici îşi pot declara veniturile
31 march 2016, 11:07 Moldovan reality views 5623

Ultima zi în care demnitarii şi funcționarii publici îşi pot declara veniturile

Demnitarii şi funcționarii publici mai au la dispoziție doar o zi pentru a-şi raporta veniturile obţinute anul trecut. Până astăzi, Comisia Națională de Integritate a recepționat aproximativ 30.000 de declarații de avere, doar o treime din numărul total al dosarelor care trebuie să ajungă la CNI.

Datele finale despre numărul declarațiilor depuse vor fi făcute publice doar după 20 de aprilie.

Asta pentru că funcționarii şi demnitarii îşi declară mai întâi veniturile la locul de muncă, ulterior, timp de 20 de zile, documentele sunt transmise la CNI.

În același timp, potrivit datelor comisiei, numărul funcționarilor şi demnitarilor, care au fost sancţionaţi pentru refuzul sau depunerea întârziată a declaraţiilor de avere este în scădere în ultimii trei ani.

Anul trecut, în acest sens, au fost întocmite o sută de procese-verbale, cu trei sute mai puţine decât în 2013. Pentru cei care nu-şi vor prezenta declaraţiile de avere legislația prevede amenzi de până la trei mii de lei.

Source: www.publika.md

Keywords:

declaraţie , venit

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.