13 january 2016, 16:58 Moldovan reality views 5391
Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc
13 january 2016, 16:58 Moldovan reality views 5391

Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc

Șeful statului, Nicolae Timofti, a decis să respingă candidatura lui Vlad Plahotniuc, propusă de PD la funcția de prim-ministru. Potrivit președintelui, există suspiciuni rezonabile că Vlad Plahotniuc nu întrunește criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcția de prim-ministru.

„Președintele Timofti își întemeiază decizia pe prevederi ale Constituției, pe hotărîri ale Curții Constituționale, care a statuat pe data de 22 aprilie 2013 că "orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate" și „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate", se arată în declarația Președinției.

Totodată, în declarație se mai menționează că șeful statului a luat în calcul și hotărîrea din februarie 2013 a Parlamentului, prin care lui Plahotniuc i-a fost acordat vot de neîncredere, în calitatea sa de vicepreședinte al Parlamentului. Atunci, prim-vicepreședintele PD a fost acuzat de implicare în activități ilegale, care au prejudiciat imaginea Parlamentului și a Republicii Moldova, se arată în declarația Președinției.

În urma deciziei sale, Nicolae Timofti a propus majorității parlamentare să identifice un alt candidat la funcția de prim-ministru, care s-ar încadra în criteriile de integritate enunțate. Șeful statului a dat partidelor parlamentare termen pînă mîine, la ora 12.00, să anunțe un nou candidat.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
298 locuitori

Selişte este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 298 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.