13 ianuarie 2016, 16:58 Realitatea moldovenească views 5389
Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc
13 ianuarie 2016, 16:58 Realitatea moldovenească views 5389

Timofti a respins candidatura lui Plahotniuc

Șeful statului, Nicolae Timofti, a decis să respingă candidatura lui Vlad Plahotniuc, propusă de PD la funcția de prim-ministru. Potrivit președintelui, există suspiciuni rezonabile că Vlad Plahotniuc nu întrunește criteriile de integritate necesare desemnării sale în funcția de prim-ministru.

„Președintele Timofti își întemeiază decizia pe prevederi ale Constituției, pe hotărîri ale Curții Constituționale, care a statuat pe data de 22 aprilie 2013 că "orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate" și „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate", se arată în declarația Președinției.

Totodată, în declarație se mai menționează că șeful statului a luat în calcul și hotărîrea din februarie 2013 a Parlamentului, prin care lui Plahotniuc i-a fost acordat vot de neîncredere, în calitatea sa de vicepreședinte al Parlamentului. Atunci, prim-vicepreședintele PD a fost acuzat de implicare în activități ilegale, care au prejudiciat imaginea Parlamentului și a Republicii Moldova, se arată în declarația Președinției.

În urma deciziei sale, Nicolae Timofti a propus majorității parlamentare să identifice un alt candidat la funcția de prim-ministru, care s-ar încadra în criteriile de integritate enunțate. Șeful statului a dat partidelor parlamentare termen pînă mîine, la ora 12.00, să anunțe un nou candidat.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.