29 noiembrie 2023, 08:13 views 11092

Bruslachi, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

[în sus]Populația

Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997.

[în sus]Istoria localitații

Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923 de cîteva familii de țărani. Localitatea nu a căpătat de-a lungul timpului o dezvoltare prea mare. În perioada sovietică localitatea s-a aflat în componența gospodăriei colective „Kalinin" cu sediul în s. Hîrtop. Obiectivele sociale se află în satele Hîrtop și Maiac.

Comentarii

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutatea prezentată pe pagină.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1515 locuitori

Parcova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Parcova și Fîntîna Albă. Satul Parcova se află la o distanță de  12 km de orașul Edineț și la 200 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1515 oameni.Prima atestare documentară a satului Parcova, pe Ciuhur, din ținutul Hotin, datează din anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.