|
Condiţiile privind susţinerea microproiectelor de către Ambasada Germaniei în 2016
Micile proiecte pe care Ambasada Germaniei urmează să le finanţeze în 2016 trebuie să vizeze îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor păturilor sociale, în mod special a persoanelor dezavantajate şi vulnerabile. Cererile pentru a obţine finanţare de la Ambasadă pot fi depuse până pe 15 februarie, transmite IPN.
Ambasada Germaniei la Chişinău informează că un proiect eligibil trebuie să îmbunătăţească pe termen lung condiţiile de trai ale populaţiei şi trebuie să corespundă conceptului de durabilitate. Acesta nu poate fi doar o măsură educativă, ci trebuie să posede şi componenta achiziţionarea echipamentulu. Susţinerea financiară este unică şi nu duce la obligaţii repetate din partea ambasadei.
Beneficiar al proiectului poate deveni o instituţie de interes comun, de exemplu un ONG, o şcoală etc. Rezultatul proiectului trebuie să fie în beneficiul societăţii şi să poată promova formarea profesională a mai multor persoane. Instituţiile sau organizaţiile pot depune numai câte o singură cerere de finanţare, care trebuie să fie semnată de două persoane responsabile de proiect.
Iniţiativele de susţinere ale persoanelor individuale şi de iniţiere a noilor afaceri pentru un grup mic de beneficiari nu vor fi acceptate. La fel, şi ideile de proiecte ce ţin de domeniul medical, militar şi de activitate al poliţiei vor fi respinse. Ambasada nu este în drept să susţină proiecte în cazul în care scopul acestuia aparţine unei alte categorii financiare (precum ar fi promovarea limbii germane, ajutor umanitar şi oferirea produselor alimentare).
Ambasada Germaniei precizează că de regulă suportul financiar constituie până la 10 mii de euro. Cererea de finanţare poate fi depusă on-line sau prin poştă la adresa Ambasada Republicii Federale Germania, strada A. Mateevici, 82, 2009 Chişinău.
Ambasada susţine microproiecte începând cu anul 2004. Pe lângă proiectele mari, care de regulă sunt implementate de GIZ (Agenţia pentru cooperare internaţională) sau KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucţii) microproiectele completează angajamentul Guvernului Federal privind politica de dezvoltare direct la faţa locului. Avantajul microproiectelor constă în faptul, că ele pot fi solicitate şi implementate mult mai repede şi cu mai puţin efort.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1910
- Populația:
- 877 locuitori
Dolinnoe este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dolinnoe, Valea Satului și Valea Coloniţei. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 10 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 877 de oameni. Satul Dolinnoe a fost înființat în anul 1910.
Comments
(0)