27 decembrie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 6082
Condiţiile privind susţinerea microproiectelor de către Ambasada Germaniei în 2016
27 decembrie 2015, 11:00 Realitatea moldovenească views 6082

Condiţiile privind susţinerea microproiectelor de către Ambasada Germaniei în 2016

Micile proiecte pe care Ambasada Germaniei urmează să le finanţeze în 2016 trebuie să vizeze îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor păturilor sociale, în mod special a persoanelor dezavantajate şi vulnerabile. Cererile pentru a obţine finanţare de la Ambasadă pot fi depuse până pe 15 februarie, transmite IPN.

Ambasada Germaniei la Chişinău informează că un proiect eligibil trebuie să îmbunătăţească pe termen lung condiţiile de trai ale populaţiei şi trebuie să corespundă conceptului de durabilitate. Acesta nu poate fi doar o măsură educativă, ci trebuie să posede şi componenta achiziţionarea echipamentulu. Susţinerea financiară este unică şi nu duce la obligaţii repetate din partea ambasadei.

Beneficiar al proiectului poate deveni o instituţie de interes comun, de exemplu un ONG, o şcoală etc. Rezultatul proiectului trebuie să fie în beneficiul societăţii şi să poată promova formarea profesională a mai multor persoane. Instituţiile sau organizaţiile pot depune numai câte o singură cerere de finanţare, care trebuie să fie semnată de două persoane responsabile de proiect.

Iniţiativele de susţinere ale persoanelor individuale şi de iniţiere a noilor afaceri pentru un grup mic de beneficiari nu vor fi acceptate. La fel, şi ideile de proiecte ce ţin de domeniul medical, militar şi de activitate al poliţiei vor fi respinse. Ambasada nu este în drept să susţină proiecte în cazul în care scopul acestuia aparţine unei alte categorii financiare (precum ar fi promovarea limbii germane, ajutor umanitar şi oferirea produselor alimentare).

Ambasada Germaniei precizează că de regulă suportul financiar constituie până la 10 mii de euro. Cererea de finanţare poate fi depusă on-line sau prin poştă la adresa Ambasada Republicii Federale Germania, strada A. Mateevici, 82, 2009 Chişinău.

Ambasada susţine microproiecte începând cu anul 2004. Pe lângă proiectele mari, care de regulă sunt implementate de GIZ (Agenţia pentru cooperare internaţională) sau KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucţii) microproiectele completează angajamentul Guvernului Federal privind politica de dezvoltare direct la faţa locului. Avantajul microproiectelor constă în faptul, că ele pot fi solicitate şi implementate mult mai repede şi cu mai puţin efort.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

ambasada , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.