|
Recolta de porumb, cel mai grav afectată de secetă
Porumbul boabe, ca cultură cu o perioadă de vegetație mai mare, a fost cel mai afectat de seceta puternică de anul acesta. Pentru că în perioada lunilor iunie - august s-au înregistrat temperaturi extrem de ridicate și prea puține ploi, productivitatea medie la hectar a porumbului boabe este mai redusă cu 1 tonă decât în 2014 sau cu 30%.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, de pe 1 hectar au fostrecoltate 2,4 tone de proumb boabe. De asemenea, productivitatea porumbului boabe s-a diminuat față de media ultimilor cinci ani cu 0,5 tone/hectar sau cu 18%.
Productivitatea medie a culturilor cerealiere și leguminoase este de 2,6 tone/hectar, iar la grâu – 2,7 tone/hectar în scădere, față de nivelul înregistrat în anul 2014, cu 0,5 tone/hectar sau cu 16%.
Recolta medie a acestor culturi este la nivelul mediei pe perioada ultimilor cinci ani (2010-2014). Recolta medie la orz este de 2,3 tone/hectar, la nivelul anului 2014, iar în comparație cu media pe ultimii cinci ani s-a înregistrat o tendință de creștere, nesemnificativă, cu 0,2 tone/hectar sau 8,0%.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1910
- Populația:
- 99 locuitori
Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.
Comments
(0)