20 october 2015, 15:25 Moldovan reality views 5533
A fost lansată Campania ”Zilele businessului regional”
20 october 2015, 15:25 Moldovan reality views 5533

A fost lansată Campania ”Zilele businessului regional”

Campania "Zilele businessului regional" a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă, susținută recent de Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride și directorul ODIMM, Iulia Iabanji.

Campania "Zilele businessului regional" reprezintă o serie de evenimente publice, organizată de Ministerul Economiei și ODIMM în perioada 20 octombrie-16 noiembrie 2015, pe platforma incubatoarelor de afaceri din mun. Soroca, Ștefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Nisporeni, Dubăsari, Cimișlia și Ceadâr-Lunga.

Scopul campaniei este de a consolida dialogul public cu mediul de afaceri din regiuni și APL-uri pentru identificarea nevoilor acestora în actualul context socio-economic și elabora măsurile de ameliorare. Totodată, primarii și antreprenorii vor fi informați cu privire la oportunitățile și instrumentele pentru dezvoltarea afacerilor existente, oferită consultanță privind accesarea fondurilor externe.

"Deoarece sîntem conștienți de actualul context socio-economic, ne-am propus să le fim alături, să-i încurajăm și să-i susținem cu tot ce putem. Recunosc că e greu să-ți dezvolți o afacere acum, însă nu imposibil. Misiunea noastră acum este aceea de a restabili încrederea antreprenorilor, de a-i încuraja și a le întinde o mână de ajutor ", a spus Stephane Bride.

Agenda evenimentelor include prezentări ale specialiștilor Ministerului și experților din cadrul proiectelor de dezvoltare despre comerțul pe piața Uniunii Europene, care sunt beneficiile, cum își găsesc partenerii, care sunt cerințele tehnice, procedurile vamale de acces pe piața europeană. Totodată, le vom prezenta noile programe și oprtunități de finanțare a afacerii: cum accesează fondurile și cum pregătesc dosarul. Și nu în ultimul rând, vom va fi pus accentul pe creșterea competitivității prin implementarea standardelor de calitate și a noilor tehnologii, care în perspectivă le vor asigura un loc nu doar pe piața internă, dar și pe cea externă.

Fiecare eveniment se va încheia cu o dezbatere de afaceri pe marginea problemelor antreprenorilor. Constrângerile și barierele enunțate de aceștia vor fi la final de campanie analizate de echipa Ministerului Economiei, iar concluziile și soluțiile vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de încheiere, care va fi organizată la sfîrșitul lunii noiembrie.

Source: provincial.md

Keywords:

business , lansare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.