30 september 2015, 09:26 Moldovan reality views 6873
Sondaj: Moldovenii tot mai indeciși și nemulțumiți, iar partidele pro-ruse câștigă teren (Foto)
30 september 2015, 09:26 Moldovan reality views 6873

Sondaj: Moldovenii tot mai indeciși și nemulțumiți, iar partidele pro-ruse câștigă teren (Foto)

Numărul nemulțumiților de situația economică din țară a crescut semnificativ. Cel puțin asta relevă ultimul sondaj al CBS AXA. Potrivit rezultatelor studiului, peste 63% din numărul intervievaților se declară total nemulțumiți, iar doar 1,49% de arată destul de mulțumiți, notează UNIMEDIA.

Mai mult, a crescut semnificativ neîncrederea oamenilor în instituțiile statului, dar și în partidele politice. Instituția în care oamenii au încredere cel mai mult rămâne a fi biserica, cu 41%, fiind urmată de primărie cu 10%, mass-media cu 3% și armată.

Același sondaj arată că mai mult de 90% din respondenți preferă alegerea șefului statului direct de către popor, în timp ce doar 3,3% sunt de acord cu actuala procedură.

Totodată, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, 53,9% s-ar prezenta la vot, numărul celor nehotărâți fiind de 10,4%.

Dacă alegerile ar avea loc, în fruntea preferințelor alegătorilor se află partidele de stânga- Partidul Nostru și Partidul Socialiștilor, cu puțin peste 20%. Asta în timp ce indecișii reprezintă 29,5%, în timp ce 8,6% nu ar vota, iar 6,2% din respondenți nu au dorit să dea un răspuns.

Source: unimedia.info

Keywords:

partide , alegeri , sondaj

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
77 locuitori

Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.