|
Vinuri moldovenești de top vor fi incluse în „Cartea Vinurilor din România”
43 de vinuri de top de la 16 producători autohtoni au fost selectate pentru a fi incluse în ghidul „The Wine Book of Romania" („Cartea Vinurilor din România"), primul proiect, ce reuneşte cele mai bune vinuri din România şi R. Moldova, informează MOLDPRES.
În total, în cadrul celei mai ample evaluări de vinuri din regiune au fost degustate și apreciate circa 250 de probe din cele două țări. Din cele 46 de vinuri produse de companiile moldovenești, preselectate pentru a participa la evaluare, juriul internațional a ales 43, care vor apărea în ghidul bilingv (român-englez) „The Wine Book of Romania".
Potrivit directorului Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, cele 43 de vinuri selectate au un potențial enorm de a promova brandul național spre noi piețe de desfacere. "Faptul că toate cele 16 companii de top din Moldova, care au participat la evaluare, vor intra în Cartea Vinurilor din România, demonstrează că strategia noastră îndreptată spre sporirea calității vinurilor autohtone, dă rezultate remarcabile", a declarat Munteanu.
Alături de cele mai bune vinuri românești, în carte vor fi incluse vinurile moldovenești produse de „Sălcuța", „Vinăria din Vale", „F'autor", „Vinăria Poiana", „Minis Terrios", „Suvorov Vin", „Chateau Vartely", „Molda", „Chi", „Asconi", „Carpe Diem", „Crescendo", „Purcari", „Gitana", „Et Cetera" și „Cricova".
La fel, în concurs au intrat vinuri din soiuri tradiționale, unice în lume, cultivate în România și R. Moldova, cum ar fi Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rara Neagră, Negru de Drăgășani, Zghihară și Tămâioasă Românească, dar și vinuri din soiuri clasice internaționale, cele mai apreciate fiind Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon sau Merlot.
Toate cele 16 companii vinicole moldovenești participante în concurs au primit calificative maxime din partea juriului format din opt experți internaționali, trei dintre care dețin înaltul titlu de Master of Wine. Întrunirea a avut loc la Cund, jud. Mureș, în perioada 26-27 august curent.
Ghidul bilingv (român-englez) „The Wine Book of Romania" va fi lansat în martie 2016 și va reprezenta un instrument complex de cunoaștere și clasificare a vinurilor de top din România și R. Moldova, pentru specialiști, importatori și publicul larg.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1636
- Populația:
- 359 locuitori
Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.
Comments
(1)А где Молдова в названии?Ее уже нет почему то...