|
Subiectul istoriei și limbii moldovenești provoacă dezbateri la biroul google
«Nu toți din echipa Google din Dublin știu în ce limbă vorbesc moldovenii și ce istorie împărtim cu România. De obicei acest subiect invită la dezbateri mai lungi și interesante». Despre aceasta a declarat moldoveanca Camlia Chitic, angajată la biroul Google din Dublin fiind întrebată în cadrul unui interviu pentru moldova.org «Ce știu colegii tăi despre Moldova?».
De asemenea, drept răspuns la întrebarea «Mai ai colegi din R.M.?» Camеlia Chitic a adaugat că în echipa în care lucrează mai sînt 2 persoane din Republica Moldova, iar în Google comunitatea de basarabeni/moldoveni este destul de mare atît în birourile din Europa, cît și din Statele Unite ale Americii.
Reamintim că informații despre Etnogeneza moldovenilor, Limba moldovenească, Apartenența la Națiune, Contribuția moldovenilor la crearea României și Rolul culturii moldovenești la crearea culturii României, pot fi vizualizate la compartimentul «NOI, MOLDOVENII» a proiectului moldovenii.md.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1670
- Populația:
- 2010 locuitori
Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.
Comments
(0)