02 november 2015, 11:54 Moldovan reality views 8075
Studiu: Aproape jumătate dintre moldovence aleg cariera în detrimentul familiei
02 november 2015, 11:54 Moldovan reality views 8075

Studiu: Aproape jumătate dintre moldovence aleg cariera în detrimentul familiei

Aproape jumătate dintre moldovence aleg cariera în detrimentul familiei. Cel puţin asta arată un studiu realizat de către o companie de consultanţă.

Mageta Consulting care au efectuat un sondaj online şi au rezultat că aproape 50% din moldovence sunt de acord să amâne planificarea unui copil dacă de aceasta ar depinde avansarea în carieră.

Cariera o ţinut-o departe de familie pe Ina ani în şir. Tânăra spune că preferat să avanseze la locul de muncă şi să-şi pună pe roate o afacere iar apoi a decis să nască şi un copil.

"Întotdeauna am avut pe prim plan realizările mele şi cariera mea şi după aceea familia".

Potrivit unui studiu realizat de către o companie de consultanţă, cele mai înrăite carieriste sunt cele care activează în sectorul neguvernamental.

La studiu au participat acele persoane care se află în câmpul muncii.

"Interesate într-o creştere în carieră sunt acele persoane care lucrează mai mult în oficii, în companii sau în ONG-uri", a afirmat directorul general Magenta Consulting, Dumitru Slonovschi.

Psihologii spun că nu doar moldovencele sunt carieriste înrăite.

"Această este o tendinţă internaţională ca acum toate femeile să nască şi mai târziu. Aceasta nu e nici rău nici bine, trebuie doar să fie un echilibru".

Atât femeile, cât şi bărbaţii au păreri împărţite despre rezultatele sondajului.

"Ar trebui să fie sută la sută. Creşterea unui copil presupune deja să ai o carieră".

"Eu consider că bărbaţii ar trebui să fie mai bărbaţi şi să poarte grija familiei, să poată întreţinea familia, copiii. Dar femeia să fie feminină".

"Nu e drept. Copiii trebuie să se nască deodată, dar nu vrem noi nu vrem să se nască. Eu înţeleg că acum e foarte greu cu finanţe dar copiii trebuie".

"Aşa sunt creeate condiţiile în această societate că femeile sunt nevoite să se întreţină şi singure".

"Nu cred că e normal. Şi eu am fost în aşa situaţie, adică prietena mea, am prietenit de mult timp şi a ales cariera. Acum sunt singur".

Studiul a fost făcut pe un eşantion de 249 de persoane. Marja de eroare este de plus, minus 8 procente.

Source: www.prime.md

Keywords:

femei , familie , munca , Moldova , sondaj

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.