23 january 2015, 19:07 Moldovan reality views 8878
23 january 2015, 19:07 Moldovan reality views 8878

Andrian Candu a fost ales președinte al Parlamentului


Foto: zdg.md

Democratul Andrian Candu a fost ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului. Pentru alegerea lui Candu în această funcţie au votat 59 de deputaţi. Contra a votat un singur parlamentar.

"Mulţumesc pentru încrederea acordată. Voi încerca sa fiu un preşedinte pentru toţi, iar în capul mesei să stea Constituţia", a declart proaspătul preşedinte al Legislativului.

După ce a fost ales în funcţia de preşedinte, Andrian Candu a solicitat o pauză de 10 minute pentru consultarea cu fracţiunile parlamenatre în vederea alegerii vicepreşedinţilor Legislativului.

Andrian Candu a fost singurul candidat desemnat pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Publika.md menţionează că Andrian Candu a venit în politică din domeniul afacerilor. El a devenit parlamentar în urma alegerilor din noiembrie 2010 pe lista Partidului Democrat.

Trei ani mai târziu el a fost numit vicepreşedinte al Parlamentului, funcţie pe care o deţine doar un an. Astfel că, din data de 3 iulie 2014, Candu părăseşte acest fotoliu şi îl ocupă pe cel de ministru al Economiei. 

În 1998 a absolvit Universitatea Babes Bolyai din România. Pe durata studiilor a activat ca jurist într-o companie românească. În 2008 şi-a luat masteratul în domeniul dreptului fiscal şi internaţional în cadrul Universităţii de Economie şi Administraţie a Afacerilor din Viena.

Andrian Candu este căsătorit şi are doi copii.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.