23 ianuarie 2015, 19:07 Realitatea moldovenească views 8959
23 ianuarie 2015, 19:07 Realitatea moldovenească views 8959

Andrian Candu a fost ales președinte al Parlamentului


Foto: zdg.md

Democratul Andrian Candu a fost ales în funcţia de preşedinte al Parlamentului. Pentru alegerea lui Candu în această funcţie au votat 59 de deputaţi. Contra a votat un singur parlamentar.

"Mulţumesc pentru încrederea acordată. Voi încerca sa fiu un preşedinte pentru toţi, iar în capul mesei să stea Constituţia", a declart proaspătul preşedinte al Legislativului.

După ce a fost ales în funcţia de preşedinte, Andrian Candu a solicitat o pauză de 10 minute pentru consultarea cu fracţiunile parlamenatre în vederea alegerii vicepreşedinţilor Legislativului.

Andrian Candu a fost singurul candidat desemnat pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Publika.md menţionează că Andrian Candu a venit în politică din domeniul afacerilor. El a devenit parlamentar în urma alegerilor din noiembrie 2010 pe lista Partidului Democrat.

Trei ani mai târziu el a fost numit vicepreşedinte al Parlamentului, funcţie pe care o deţine doar un an. Astfel că, din data de 3 iulie 2014, Candu părăseşte acest fotoliu şi îl ocupă pe cel de ministru al Economiei. 

În 1998 a absolvit Universitatea Babes Bolyai din România. Pe durata studiilor a activat ca jurist într-o companie românească. În 2008 şi-a luat masteratul în domeniul dreptului fiscal şi internaţional în cadrul Universităţii de Economie şi Administraţie a Afacerilor din Viena.

Andrian Candu este căsătorit şi are doi copii.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1404 locuitori

Găuzeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Găuzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1404 oameni. Prima atestare documentară a satului Găuzeni datează din 12 aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.