13 january 2015, 10:27 Moldovan reality views 7401
Încep consultările privind numirea unui premier
Photo: tv7.md
13 january 2015, 10:27 Moldovan reality views 7401

Încep consultările privind numirea unui premier

Şeful statului, Nicolae Timofti, va avea, astăzi, consultări cu membrii fracţiunilor parlamentare, în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru al ţării.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, întâlnirea are loc în conformitate cu articolul 98 al Constituţiei care prevede că după consultarea cu majoritatea parlamentară, preşedintele ţării urmează să desemneze un premier.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

Programul de activitate şi lista Guvernului se dezbat în şedinţa Parlamentului. Acesta acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

În baza votului de încredere acordat de Parlament, preşedintele ţării numeşte Guvernul.

Guvernul îşi exercită atribuţiile din ziua depunerii jurământului de către membrii lui în faţa şefului statului.

În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a funcţiei, preşedintele Republicii Moldova revocă şi numeşte, la propunerea prim-ministrului, pe unii membri ai Guvernului.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1791
Populația:
9551 locuitori

Copceac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 57 km de municipiul Comrat și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 9551 de oameni. Satul Copceac a fost întemeiat în anul 1791.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.