26 august 2014, 16:51 Moldovan reality views 9782
Tinerii moldoveni înscrişi la Academia Militară au depus jurămîntul militar
Photo: gov.md
26 august 2014, 16:51 Moldovan reality views 9782

Tinerii moldoveni înscrişi la Academia Militară au depus jurămîntul militar

Șaptezeci de tineri înscriși la Academia Militară „Alexandru cel Bun" în anul I au depus jurămîntul militar în prezența prim-ministrului Iurie Leancă. Evenimentul a avut loc în Scuarul Arcului de Triumf și a adunat zeci de părinți și prieteni, care au venit să-și susțină copiii.

Iurie Leancă a adresat un mesaj de felicitare proaspeţilor studenți ai Academiei Militare. „Dragostea de țară, sacrificiul, onoarea, demnitatea, devotament jurământului faţă de Patrie – sînt valori și tradiții care au caracterizat dintotdeauna profesia de militar. Şi sarcina Academiei Militare, dar şi a Armatei Naţionale este să perpetueze printre discipolii lor aceste principii", a spus premierul.

Șeful executivului a vorbit și despre continuarea reformelor în Armata Națională: majorarea capacităților de participare la eforturile internaţionale de menţinere a păcii și stabilității, punerea pe larg în aplicare a instrumentelor de control civil şi democratic asupra sectorului de securitate naţională, consolidarea colectivelor militare, asigurarea unui nivel înalt de disciplină a militarilor şi protecția lor socială.

Source: www.noi.md

Keywords:

Moldova , militari

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.